Una empresa de Mataró crea un videojoc per a telèfons mòbils inspirat en ‘els sobres de Bárcenas’

Text: ACN
585
Captura del videojoc sobre la polèmica dels sobres del PP, desenvolupat per Dolores Entertainment.

Posar-se en el paper del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i dedicar-se a “pescar” tots els sobres amb sobresous que llença l’extresorer del PP, Luis Bárcenas. Aquest és l’argument del darrer videojoc per a telèfons mòbils que ha desenvolupat l’empresa de Mataró Dolores Entertainment. En poques setmanes -el joc va sortir al febrer- se l’han descarregat 270.000 persones d’arreu de l’estat espanyol, però també de països de Sud-amèrica i Alemanya, segons dades facilitades per la companyia. Un dels creadors de l’aplicació, Dani Navarro, explica que la idea va sorgir durant una calçotada amb amics amb l’únic objectiu de fer una sàtira de la situació política actual.

L’actualitat política no es queda al marge de les enginyoses i esbojarrades idees dels socis de Dolores Entertainment. Des de fa unes setmanes està disponible a la botiga virtual d’Apple el joc “¿Dónde está mi sobre?”, que pretén ser una sàtira de la polèmica sobre les presumptes finances ocultes de l’extresorer del PP, Luis Bárcenas.

En el joc, l’usuari fa de Mariano Rajoy i l’objectiu és agafar tots els sobres que llença Bárcenas des del cel. Tots, excepte els sobres marcats amb la paraula IVA. Si per error s’agafa un d’aquests sobres, o si s’escapen els que porten els sobresous, s’acaba el joc. Al final de la partida, la puntuació apareix escrita amb en un full de llibreta i amb una tipografia que imita la lletra de Bárcenas.
Un dels creadors de l’aplicació, Dani Navarro, explica que la idea va sorgir durant una calçotada amb els amics, mentre comentaven l’actualitat del moment. El joc es va crear en només dos dies i es finança a través de la inserció de publicitat. “És una sàtira sobre algunes de les desgràcies que estan passant en aquest país”, comenta Navarro.

COMPARTIR