El Bell Recó a Argentona obre al públic els espais més privats de la casa

Text: Redacció
700

Enmig del frondós bosc del Veïnat de Pins, a tocar de la via romana de Parpers, l’empresari Josep de Navas i Escudé, nascut a Argentona l’any 1903, va fer construir el somni de la seva vida, la mansió on passaria els estius amb la seva família i que per la seva espectacular bellesa van batejar amb el nom del Bell Recó. Les obres s’iniciaren l’any 1942 i van durar 12 anys. El resultat és un magnífic casal senyorial, d’estil neorenaixentista, l’interior del qual està ricament decorat amb pintures d’artistes catalans de l’època, com Josep Maria Sert, Francesc Labarta, Josep Obiols i Miquel Massot.

L’acord signat per la senyora Rosa Maria Navas i les fundadores de Cases Singulars, Isabel Vallès i Laura Pastor, permetrà obrir al públic els espais més privats de la casa, en una visita guiada, en la qual s’explicarà la història de la construcció de la casa, la història de la família als anys 50 i els treballs dels artistes més importants de l’època que hi varen treballar.

La visita, de dues hores de durada, es planteja també com una experiència turístico-cultural per a conèixer una part del ric llegat arquitectònic que hi ha a la comarca, segons explica la coordinadora de Cases Singulars al Maresme, Meritxell Jubany.

L’empresa Cases Singulars, amb seu a Barcelona, està especialitzada a donar a conèixer els interiors de mansions i de palaus de gran valor arquitectònic, artístic i històric, com són per exemple: la Casa Manuel Rocamora, el Palau Moxó, la Torre Bellesguard, la Casa Amatller, el Taller d’Oleguer Junyent, la Casa-Museu Arxiu Maragall, etc.

Les visites al Bell Recó comencen aquest mes de juny, prèvia concertació i reserva de dates, per a grups de màxim 20 persones.

Per a més informació: www.casessingulars.com

COMPARTIR