L’SPAM tanca el trimestre més complicat amb bon ritme d’adopcions

Text: SPAM
589

A punt de tancar el trimestre estiuenc, la Societat Protectora d’Animals de Mataró (SPAM) fa públiques les dades del període més negatiu per a les protectores. Des de l’1 de juny fins a 25 d’agost, l’entitat ha ingressat als centres d’acollida que gestiona 419 animals i n’ha donat en adopció 389. Tot i que l’abandonament no s’atura, l’SPAM valora positivament aquestes xifres, tenint en compte el trimestre en què ens trobem.

Pel que fa a les adopcions, 286 han sigut gossos i 103, gats. Les raons que expliquen el bon ritme de sortides d’animals són l’abaratiment del cost de l’adopció, les campanyes per promocionar animals i el manteniment d’horaris d’atenció al públic. “Vam començar a aplicar aquestes mesures a inicis d’any. Representen un esforç en detriment dels beneficis econòmics de l’entitat, sobretot ara, en què els ajuts van a la baixa -informa la presidenta de la protectora, Sílvia Serra- però el resultat és esperançador”.

La posada en funcionament de l’arxiu únic d’identificació de la Generalitat, ANICOM, ha sigut cabdal a l’hora d’abaratir les adopcions. “Fins fa poc, havíem de donar d’alta els microxips a l’AIAC (Arxiu d’Identificació d’Animals de Companyia) del Col·legi de Veterinaris. Ara, ho podem fer directament a través de la Generalitat sense cap cost, fet que ens permet reduir el preu de l’adopció”, afegeix Serra.

ENTRADA MASSIVA DE CADELLS DE GAT.Pel que fa als animals ingressats als centres d’acollida de l’SPAM, 259 han sigut gossos, 160, gats. Però el que realment ha complicat la tasca de l’entitat aquest estiu ha sigut l’entrada massiva de cadells de gat que, per moments, ha desbordat completament els treballadors. “En poc menys de dos mesos han arribat als nostres centres 110 cadells de gat i encara ens en queden 46. I si comptem des de gener, han sigut 192. És una autèntica bogeria i no donem a l’abast. Requereixen atencions individualitzades i menjar específic. Aquest fet s’està repetint cada cop més any rera any i entre tots hem d’aturar aquesta situació sense cap ni peus”, informa Serra. Per a l’SPAM, aquesta situació la provoca l’elevat preu de les esterilitzacions, que fa que molts propietaris tinguin gats que continuament produeixen camades indesitjades.

COMPARTIR