Més de 300 persones a l’acte de dol i ràbia per la mort d’una veïna de Premià de Mar

Plataforma Estació Premià.
683

El passat dissabte 14 de desembre més de 300 persones es van concentrar al pas de vianants de l’estació de rodalies de Premià de Mar per compartir el dol i mostrar la ràbia per la mort d’una veïna del municipi, quan travessava la N-II per a anar a agafar el tren.

En l’acte, que va tallar la N-II, es va fer un minut de silenci i es van penjar flors a la façana de l’estació en record de la veïna morta, i es va llegir un manifest en què es va demanar la reobertura del pas soterrat, l’adequació dels ascensors per a l’ús de les persones amb cadires de rodes motoritzades i el cessament dels responsables de la remodelació de l’estació. La plataforma va anunciar també que a principis de l’any vinent tornarà a convocar a la ciutadania per avaluar l’actuació de les diverses administracions.

La mort de la veïna de Premià, que formava part de la plataforma veïnal contra la remodelació de l’estació, s’hauria pogut evitar si s’haguessin atès les advertències de l’informe tècnic que la plataforma va fer arribar al Ministeri de Foment i a l’Ajuntament (febrer del 2013). Per aquest motiu, la plataforma Estació Premià va anunciar també que està estudiant la possibilitat de presentar una querella criminal contra els responsables de la remodelació de l’estació i de les conseqüències que se n’han derivat.

D’ençà la seva remodelació (finals del 2012), l’estació de tren s’ha convertit en un lloc insegur: dos atropellaments greus (un d’ells mortal), un vehicle va envair l’andana, els ascensors no permeten el seu ús amb cadires de rodes motoritzades, els terres rellisquen, hi ha elements de l’estació perillosos per als infants.

L’eliminació del pas soterrat ha suposat la característica més negativa de la remodelació. Ara s’obliga els més de 10.000 usuaris (diaris) a creuar el pas semafòric de la N-II, on constantment es produeixen situacions de perill.

COMPARTIR