Aleix Viu, una il·lusió, un somni, un repte

Òscar Martos Moreno.  Àmbyt Estudi Fotogràfic
1608

Finalitzant l’estiu d’aquest any, a principi de setembre, vaig tenir l’oportunitat de poder escriure sobre la història d’un xaval de 12 anys al qual li movia una passió: l’esport del motociclisme i participar-hi.

Si no recordo malament, només cal mirar-li als ulls per saber que aquest noi dóna tot el necessari per demostrar que té maneres; doncs quan m’explicava totes les seves experiències en les competicions, les seves pupil·les  eren iguals a un llibre obert en quatre dimensions. Et portava fins allà.

Així que vaig decidir seguir-lo esportivament, ja que em va captivar de tal manera que seria injust no fer un cop d’ull als campionats que estava realitzant: la Copa Honda CBR250 inserida en el CVM, PreGP 125 Campionat Velocitat del Mediterrani i també, de forma paral·lela, les últimes curses de la Copa Espanya de Velocitat en PreGP125. Hi ha molt a dir, doncs des de setembre fins al 24 de novembre, quan s’ha donat fi als esdeveniments esportius d’aquest any en què ha assistit Aleix, ha participat en set circuits amb un total de 20 mànegues de carrera.

Per tant, encara que em despistés, de seguida podria enganxar el fil de tot el que anava esdevenint en aquests tres últims mesos, tot això m’ha impulsat de nou a escriure sobre aquest pilot que ja comença a arribar a molta gent.

Aleix Viu ha acabat aquest any el seu palmarès de la manera següent :

  • Campió del Mediterrani de Velocitat en PreGP 125.
  • Campió de Catalunya en PreGP 125.
  • Campió del Navarro en PreGP 125.
  • Campió del regional a PreGP 125.
  • Quart classificat absolut a la Copa Honda CBR.
  • Guanyador de les dues carreres en què ha participat de la Copa Espanya de Velocitat PreGP 125. ( 50 punts dels 50 possibles).

A tot això caldria dir que no ha estat gens fàcil estar sempre davant, doncs esmentar que ha hagut de remuntar en alguna ocasió la seva classificació després d’haver tingut algun abandonament en carrera. Tot i això ha deixat un bon regust a la boca a tot seguidor seu, ja que el podi ha estat un constant company de la seva trajectòria en aquest any.

El circuit de Montmeló va comprovar del que va ser capaç aquest pilot sobre un asfalt mullat en una copa tan ajustada com és la Copa Honda. Es va col·locar al capdavant des de la primera volta acabant a set segons d’avantatge sobre el seu grup immediat perseguidor. L’estat de la pista exigia qualitat de pilotatge davant d’una marcada igualtat en la mecànica de les motocicletes.

A Xest , el cap de setmana de la celebració del Gran Premi Generali de MotoGP, es van realitzar també dues mànegues de curses de la Copa Honda (una després dels cronometrats de Moto2 de dissabte i l’altra després de la cursa de MotoGP de diumenge), realitzant Aleix Viu dues carreres dignes d’esmentar per acabar pujant al més alt del calaix.

I si és possible dir-ho en l’última cita del CVM, a Motorland torna a guanyar d’una manera exultant amb la seva Honda CBR pujant de nou a la primera posició del podi.

Però el més indicatiu del transcurs de tot aquest any i de la carrera al circuit de Motorland va ser que Aleix estrenava categoria nova per a tal esdeveniment. Deixava aparcada la PreGP125 de la qual ja era guanyador, i es pujava a una Premoto3 de la que no tenia gairebé cap experiència, portant-la a dalt de tot del podi. No hi havia res a dir i sí molt de què parlar. Aleix Viu o com li diuen al Padock: el Pollo, té una capacitat sorprenent d’entendre i aplicar d’una manera ràpida les demandes de qualsevol motocicleta que se li disposi.

Així que us convido que feu un cop d’ull a la seva pàgina esportiva a Facebook: ALEIX VIU, perquè veieu tot el que se sent mentre veus a aquest pilot portar la seva muntura per entre els pianos d’un circuit i us animeu a donar-li al ‘M’agrada’ del seu blog.

A les rectes tots sabem córrer, el difícil és fer-ho en les corbes …

COMPARTIR