Torna la cuina del Peix i el Marisc

Text: Consorci de Promoció Turística
511

Per cinquè any consecutiu es celebren les Jornades gastronòmiques del Peix i del Marisc al Maresme.  Les actuals tendències en la gastronomia i el turisme: el tractament dels productes de quilòmetre zero, el slow food (menjar tranquil), el lligam important  entre el sector primari (els pagesos i els pescadors) i els serveis (els restaurants), la necessitat del foment del turisme de proximitat, així com la consciència creixent  de que “som el que mengem”, donen cada cop més sentit  a la tasca de promoció dels productes de la terra (i del mar) del Maresme.

En aquest sentit, el programa de productes de la terra de la Diputació de Barcelona i el Consell comarcal del Maresme, conjuntament amb la tasca de difusió del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, proposen aquestes jornades dedicades al peix i el marisc, amb la intenció també de promocionar aquelles espècies de peixos que tenen menys sortida comercial al mercat, espècies potser de menys cost però tan bones com les altres.

Enguany,  les jornades apleguen un total de 66 establiments de restauració de 18 poblacions de la comarca, la qual cosa significa un creixement del 20% en número de pobles i del 5% en número de restaurants respecte del 2013. El foment del territori i dels seus recursos i productes és un dels objectius més importants del Consorci, en especial pel que fa al turisme gastronòmic de les poblacions de la nostra comarca.

Les jornades gastronòmiques del Peix i del Marisc/2014 es celebren entre el 12 de juny i el 17 de juliol. Podeu trobar tota la informació a la web:  www.costadebarcelonamaresme.cat i a facebook: Costa de Barcelona – Maresme.

 

COMPARTIR