Tot a punt per a l’edició del Canet Rock 2014

Text: Redacció
603

Esdeveniment molt esperat, la nova edició del festival Canet Rock entra en la recta final per convertir-se en tot un fet. Amb l’esperit d’una proposta cultural que va fer història i en lína amb els temps actuals, torna aquesta singular activitat que comptarà amb formacions musicals de primera línia.

Serà, doncs, el proper 5 de juliol quan es faran de nou les 12 hores de ‘rock i llibertat’ i alhora la recuperació d’un festival mític celebrat fa més de tres dècades a Canet de Mar. Aquest esdeveniment cultural va ser anomenat el ‘Woodstock català’ i es va celebrar durant quatre edicions, en concret del 1975 al 1978.

Ara, però, el cartell musical inclou els principals noms de l’escena catalana –Els Amics de les Arts, Gerard Quintana & Xarim Aresté, Love of Lesbian, Manel, Mishima, Gossos, Joan Dausà amb Blaumut, Els Pets, The Pinker Tones, Caïm Riba, Txarango i Delafé y las Flores Azules– i també hi participarà Sisa, un dels artistes emblema del festival. Entre les novetats, el concert es farà en un nou espai de la població de l’Alt Maresme.

Des de Sun Music BCN, empresa impulsora del Canet Rock 2014 que ha apostat per reeditar l’esdeveniment però adaptat als temps actuals, Gemma Recorder assegura que serà una ‘celebració col·lectiva, més que un concert’. D’altra banda, per fer-lo realitat han comptat, també, amb el fundador dels històrics Canet Rock, Josep Maria Mainat (La Trinca), assessor del festival, i com a coordinador artístic amb l’arenyenc Lluís Danés.

El cartell del Canet Rock 2014 proposarà les principals bandes del panorama musical català actual en un espectacle ininterromput de 12 hores, que començarà la tarda del dissabte 5 de juliol.

Brams, grup seleccionat pel públic

El vot popular a través del web de CanetRock 014 ha permès també incorporar a un artista o grup al cartell del gran esdeveniment d’aquest estiu. La proposta ha estat un èxit aclaparador de participació en el procés de selecció, amb un total de 111.926 vots.

Els 10 finalistes que optaven a actuar al festival eren: Marta Aguilera, Brams, A Contra Blues Cybee, Filippo Landini, Lax’n’Busto, Leds, Maia, Ramon Mirabet i Strombers. Finalment, però, els guanyadors han estat Brams. El grup s’ha imposat als altres nou finalistes amb un total de 2.806 vots, en el procés de votació popular.

Aquesta veterana formació, en actiu des del 1990, va presentar el passat 22 d’abril el seu 12è disc, anomenat Anem tancant les portes a la por. El grup sempre s’ha definit per un estil marcat pel compromís nacional i social.

Brams serà, per tant, la formació afortunada que per votació popular tancarà l’espectacular cartell de més de 15 artistes que representa la millor música de factoria catalana del moment.

COMPARTIR