Detencions a Mataró i a Cabrils en una operació contra la falsificació de roba

Text: ACN  // Foto: Policia Nacional
698

Roba falsaLa policia espanyola va detenir a finals del passat mes d’abril a Mataró i a Cabrils quatre persones com a presumptes falsificadores i comercialitzadores de roba i articles de reconegut prestigi internacional. Segons els agents, els detinguts cosien etiquetes falses a roba ordinària en un taller i després les distribuïen a comerços de la comarca com si fossin autèntiques. A banda de roba, també es van comissar sabatilles esportives, rellotges i bosses, a més de 400.000 etiquetes falses a punt per cosir o programes informàtics per fer el frau. Els agents de la comissaria de Mataró coneixien des de feia un cert temps l’existència d’un individu que falsificava i venia al Maresme peces de roba de marques famoses.

La investigació va dur la policia a un polígon industrial de Mataró on, fent-se passar per compradors, van obtenir roba falsificada de diverses marques conegudes. Per això es va detenir dos individus i es va saber que una altra persona brodava els logotips falsificats en un taller del mateix municipi. Segons la policia, utilitzava maquinària d’última generació equipada amb programes informàtics expressos. En l’escorcoll d’aquest taller es van comissar nombrosos articles i peces de roba, etiquetes falses, bosses de plàstic per empaquetar les peces de roba i material informàtic.

Dies més tard els agents van interceptar un enviament de peces falses procedents de Portugal destinat al primer investigat. Hi havia roba interior i sabatilles esportives de marca.

En l’escorcoll posterior a un domicili de Cabrils es va comissar material divers relacionat amb la presumpta estafa, entre el qual hi havia 400.000 etiquetes falses a punt per cosir a la roba.

Es considera que un dels detinguts, un empresari de la comarca, és el màxim responsable del grup. La policia indica que tenia la infraestructura necessària per a la importació, el transport, la manufactura i la comercialització dels productes fraudulents.

COMPARTIR