L’associació Helena Jubany vol editar 20.000 exemplars d’un llibret

Text: Redacció
740

L’objectiu  és recollir 4.950€ amb una campanya de micromecenatge a Verkami per poder encartar al diari Ara un llibret gratuït amb l’obra guanyadora del 7è Premi Helena Jubany. Finalitzarà el 17 de novembre de 2014.

L’Associació Helena Jubany es planteja l’objectiu de publicar i repartir gratuïtament dins el diari Ara 20.000 exemplars d’un llibret amb l’obra guanyadora del VII Premi Helena Jubany. “És una oportunitat que ens ofereix el diari Ara per donar difusió del premi, d’allò que representa i de l’obra guanyadora”, segons asseguren el promotors de la iniciativa.

El Premi Helena Jubany de narració curta o recull de contes per a ser explicats és únic per les seves característiques, ja que, a més de la qualitat literària de les obres presentades, el Jurat valora també el fet que tinguin característiques tals que les facin adequades per ser transmeses oralment.

Es lliura des de l’any 2008 i té la finalitat de mantenir viu el record de la mataronina Helena Jubany, enamorada del món dels llibres des de tots els angles, i d’encomanar el seu gust per la lectura i la ficció literària tant en el vessant escrit com en el de la transmissió oral.

L’Helena Jubany i Lorente (Mataró, 1974 – Sabadell, 2001) va ser escriptora, lectora, periodista de cròniques culturals, llibretera de la Llibreria Robafaves de Mataró, bibliotecària de la Biblioteca de Sentmenat, autora de ressenyes, correctora i narradora de contes. Però va morir assassinada a l’edat de 27 anys. La família i els amics vam decidir impulsar aquest premi literari per mantenir viu el record de l’Helena.

COMPARTIR