Can Vallerià (art, comunicació, territori)

Text: Can Vallerià
719

L’acte ‘El temps de les octavetes’, memòria i reflexió col·lectiva sobre els anys de clandestinitat, va posar en marxa el passat 22 de febrer el projecte participatiu Can Vallerià (art, comunicació, territori); un nou espai obert a la cultura a la que va ser casa natal del poeta Valerià Pujol a Premià de Dalt.

Fa quatre generacions que a Can Vallerià es creu en la cultura i la llibertat com a valors fonamentals per fer la societat més justa, rica i moderna. Des de primers del segle XX s’ha treballat pel cooperativisme participant a la fundació de la Cooperativa la Fraternitat (1902), després pel Cor de Clavé i les activitats d’esbarjo popular de la Benèfica (clausurada per la dictadura). Al franquisme es va fer activisme polític i sindical en clandestinitat, i mai no s’ha deixat de treballar per la cultura, el millor instrument per a transformar la societat.

Amb paraules i cançons, el passat dia 22 de febrer en Josep Lluís López Bulla (fundador de CCOO) i la coral Primavera per la Pau van evocar la memòria dels temps sense llibertat, quan de la multicopista amagada a la masia en sortien milers d’octavetes. Els globus vermells portant poemes d’en Valerià Pujol, van ser un símbol d’insubordinació cívica de tots els convocats, en un moment en què les ombres del passat més obscur amenacen amb escapçar les conquestes social més fonamentals.

Aquest acte engega el projecte Can Vallerià (art, comunicació, territori); forma contemporània d’activisme participatiu i obert que es comença a impulsar a partir de la cultura i els valors que transformen la societat. Podeu seguir les activitats a www.facebook.com/canvalleria.

COMPARTIR