Arrenca l’ampliació del Complex Esportiu i la construcció del Parc Vallmora del Masnou

Text: www.elmasnouviu.cat
835

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, acompanyat de l’alcalde, Pere Parés, va presidir, el passat dissabte 28 de març, l’acte de col·locació de la primera pedra de l’ampliació del Complex Esportiu i de l’inici d’obres de construcció del Parc Vallmora. L’alcalde va fer evident el seu entusiasme perquè es comencin a fer realitat dos projectes importants “que han costat molt de tirar endavant”. Com la resta d’autoritats que van intervenir, l’alcalde va voler tenir un moment per homenatjar i recordar les víctimes de la tragèdia de l’avió estavellat als Alps francesos el dimarts. Atès el dol decretat per la Generalitat, de tres dies, l’acte de col·locació de primera pedra es va ajornar de dijous, quan era previst, fins a aquest dissabte.

Pere Parés va celebrar que comenci a fer-se realitat el desig del poble de poder disposar de dos espais destacats: “A més de la platja, ara disposarem d’un parc de més de 50.000 metres quadrats”. L’alcalde va remarcar que es va haver de treballar per reformular el projecte del Parc i per trobar el finançament de l’ampliació del Complex Esportiu, però que finalment les dues inversions es duran a terme sense que suposi cap càrrega per als masnovins. Igualment, va remarcar que, en resposta a preguntes que li han fet, “sí que és el moment de fer un segon pavelló perquè s’ha de reforçar la pràctica esportiva, ja que l’esport és un element cohesionador, millora la qualitat de vida i genera activitat. I, a més, amb les noves instal·lacions es contribuirà a millorar els resultats de les entitats esportives”. L’alcalde també va agrair el suport dels grups municipals del GIM i el PSC per poder dur a terme aquests dos projectes.

En el seu torn, el regidor d’Urbanisme, Eduard Garcia, va donar algunes pinzellades de com seran els dos nous espais, que ha qualificat “de gran transcendència per a la vila”. El regidor va especificar que es tracta d’inversions que superen els 3 milions d’euros. En el cas de l’ampliació del Complex Esportiu, que inclourà la construcció del segon pavelló, va agrair l’aportació del Consell Català de l’Esport, que arriba als 1,3 milions d’euros, així com també els 250.000 euros que dóna la Diputació. Gràcies a això, l’Ajuntament només haurà de pagar 200.000 euros per a la construcció del nou pavelló. Per les seves característiques, la pràctica del patinatge serà la gran beneficiada de la construcció, tot i que també s’acolliran altres pràctiques i activitats. Quant al Parc, el regidor va recordar que el pressupost d’aproximadament 1,5 milions d’euros es cobrirà gràcies a convenis a què es va arribar quan es va desenvolupar el sector de Llevant.

Per la seva banda, el conseller de la Presidència, Francesc Homs, va ser l’encarregat de tancar l’acte. En la seva intervenció, va afirmar que tot i ser un acte simbòlic, es tracta d’un moment en què es fan reflexions importants “que demostren en quin estat es troba el país”. Homs ha assenyalat que el Masnou és un municipi privilegiat ja que és un dels primers en què es tornen a engegar projectes urbanístics després de la situació de crisi que s’ha viscut els darrers anys. El conseller va afirmar que la Generalitat té la convicció que ja es pot parlar de recuperació i que “en els propers 10 o 15 anys es podrà disposar de recursos que permetran continuar endavant”.

A més de les autoritats que hi van intervenir, l’acte també va comptar amb la presència d’una nodrida representació del consistori i del director del Consell Català de l’Esport, Gerard Figueras.

COMPARTIR