Nova edició de les Jornades Gastronòmiques del Peix i Marisc

Text: Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme
629

A partir de l’11 de juny comencen les Jornades Gastronòmiques del Peix i del Marisc del Maresme 2015, que aquest any s’allarguen fins el 26 de juliol. El Maresme és una comarca amb una forta tradició pesquera i una important activitat comercial i hostalera vinculada al món del mar i dels seus productes.

Els peixos considerats com a productes de la terra –en aquest cas del mar- típics del Maresme són, segons la ‘Guia gastronòmica del Maresme’: la sèpia, l’escamarlà, la gamba, la petxina lluent, el sonso i el calamar. A la sèpia Mataró li dedica el seu plat típic de primavera, la Sèpia amb pèsols i patates; i al calamar, la vil·la d’Arenys de Mar li dedica a l’octubre les seves jornades gastronòmiques, el famós ‘Calamarenys’.

A les Jornades Gastronòmiques del Peix i Marisc, enguany participen 14 poblacions i 54 restaurants de la comarca, recollits en l’opuscle que cada any edita el Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme. Aquest document inclou els menús i plats de peix amb la relació de restaurants participants per poblacions, receptes maridades amb vins de la DO Alella i visites turístiques en les poblacions implicades.

COMPARTIR