El número 100 dels ‘Fulls’ del Museu Arxiu de Santa Maria de Mataró

Text: Marta Teixidó
1724

Durant aquest mes de maig, el Museu Arxiu de Santa Maria de Mataró celebra l’edició número 100 dels Fulls, una publicació emblemàtica dins el camp de la història local i comarcal, amb 33 anys d’existència, i que ha comptat amb la participació de 180 insignes col·laboradors i estudiosos, al llarg de 467 articles que han tractat i tractaran, temes com l’arqueologia, la història, en totes les seves vessants, l’escultura, la pintura, l’arquitectura, l’educació, música, literatura, folklore, festes, etc. La revista també es presenta digitalitzada a través de www.raco.cat.

La inauguració d’una exposició dedicada a les Capçaleres de premsa mataronina, una dissertació sobre la revista, a càrrec  del conegut periodista i escriptor Manuel Cuyàs, la conferència Museus i publicacions per part de Joan Rosàs, cap de la Secció i Gestió Museística – Dept. de Cultura de la Generalitat, i un concert de música barroca a cura del Quartet Barroc de Sant Simó, varen ser els actes programats per a la celebració d’aquesta publicació insígnia del Museu Arxiu de Santa Maria, entitat que fins l’any 2010 va estar regida per l’historiador Manuel Salicrú i que a partir del gener d’enguany n’és també l’historiador i arxiver Nicolau Guanyabens el director.

L’entitat, a part de tenir cura d’un ampli ventall arxivístic –des de llibres sacramentals fins a temàtica social, política, cultural, etc., de la ciutat i comarca–, organitza també exposicions, conferències, visites guiades a la Capella dels Dolors, i la coneguda Sessió d’Estudis Mataronins.

COMPARTIR