Campanya de micromecenatge per publicar un llibre d’articles de l’advocat mataroní Pep Manté

Text: Albert Calls
593

Quan ha fet ja 6 anys de la mort de Pep Manté i Spa, la seva família i amics han impulsat l’edició d’un llibre que recull articles, fotos i comentaris sobre l’advocat mataroní.

El llibre porta per títol “Estima i fes el que vulguis” –frase que Manté feia seva i que deia sovint–, i recull 165 dels 370 articles escrits al diari Crònica de Mataró, dividits en 14 temes. Cadascun d’aquests àmbits, com la polítcia local, el cooperativisme, la solidaritat, Les Santes, l’internacionalisme…, entre d’altres, és presentat pel testimoni d’una o de diverses persones que van compartir amb Manté aquest aspecte de la seva polifacètica, compromesa i activa vida.

Les persones que col·laboren en el libre són la família Manté i Majó; Josep M. Gasch, Anna Huertos i Laia Manté; Jordi Via; Miquel Torner i Núria Ibran; Assumpta Morales i David Serra; Pep Comas i Cugat Comas; Salvador Milà; Agàpit Borràs; Sheriffo Jarju i Joan Jubany; Pep Riera i Pilar Berney; David Fernàndez; M. Dolors Gòmez; Joan Majó; Joan Lluís Jornet i Anna Ginestà; amb l’assessorament editorial de Francesc Bechdejú i Albert Calls.

Els promotors de la campanya també expliquen que “desitgem que aquest llibre, a més de fer-li merescut homenatge, serveixi perquè la seva veu i el seu pensament arribin a moltes persones, tant a les que el recorden amb estimació i enyorament, com a les que per l’edat no pogueren arribar a conèixer-lo”.

Per aconseguir publicar el llibre, però, cal obtenir tots els suports per a la campanya de micromecenatge de l’editorial Quorum Llibres. Es poden reservar llibres a través del següent enllaç http://quorumllibres.cat/project/estima-i-fes-el-que-vulguis

COMPARTIR