Neurociències per a millorar el benestar de la teva vida

Oriol Lugo.  Psicòleg Clínic & Coach Executiu i Personal
629

“Amb els nous canvis a la feina vaig molt estressat/da”, “D’ençà que vaig tenir aquell accident estic amb pors i nervis”, “Fa temps que em sento trist/a i apagat/da”. Aquestes situacions són d’allò més freqüents i tothom ens hi hem trobat o ens hi podem arribar a trobar en algun moment de les nostres vides. Els experts en salut auguren que en el futur els casos de depressió, ansietat i estrès, hauran augmentat exponencialment, convertint-se en autèntiques plagues a escala mundial. Però no tot són problemes, també tenim solucions.

Amb els últims avenços en les Neurociències aplicades a les teràpies, han nascut un nou cos de metodologies que s’anomenen “Teràpies Neurocientífiques”. Aquestes teràpies permeten superar l’estrès, les fòbies, l’ansietat i els estats emocionals de tristesa, entre d’altres, d’una forma ràpida, profunda, eficient i perdurable en el temps. Sembla cosa de màgia, però en realitat tot recau en una base científica.

Quan ens sentim malament, parlaríem de què hi ha una emoció que s’ha quedat bloquejada, per exemple, sentim molta por, ràbia, tristesa o culpa. El que permeten aquestes teràpies és arribar a l’arrel del problema i quan hem trobat el seu origen, llavors ho reprocessem. És a dir, fem que les emocions negatives es desbloquegin ajudant a la persona a treure fora tot el seu malestar i llavors és quan pot sentir-se en pau, tranquil/la, i acceptar i aprendre sobre el que ha viscut. Amb un marge d’1 a 4 sessions podem ajudar-te a superar una fòbia, una situació de dol, d’estrès o els sentiments de tristesa o culpa per algun succés traumàtic.

La forma de treballar amb les diferents “Teràpies Neurocientífiques”, seria per exemple: amb l’”EMDR” (Desensibilització i Reprocessament per Moviments Oculars) o el “Coaching Wingwave”, procediríem a què la persona pensés en allò que el/la pertorba i a continuació se li demanaria que seguís amb els ulls una sèrie de moviments horitzontals que faria el terapeuta amb els dits de la mà. Aquests moviments són els mateixos que fem cada nit quan dormim durant el son profund (fase REM) i permeten eliminar o reduir l’estrès. Una altra opció seria amb les TIC (Teràpies d’Integració Cerebral), que permeten estimular els dos hemisferis cerebrals alternativament fent que la persona es tapi un ull i un altre alternativament. Quan es sincronitzen els dos hemisferis, es manifesta en la persona una sensació de profunda pau i serenor. O una altra alternativa, seria amb el “Brainspotting”, que ens ajuda a fer que la persona pugui entrar dins de l’experiència dolorosa com a espectador, sent capaç llavors d’acceptar i d’aprendre sobre el que li ha ocorregut, sanant així la ferida emocional.

Tots portem una motxilla amb moltes ferides i moments complicats, però està en les teves mans fer el pas de buidar-la i omplir-la de salut i benestar. Nosaltres t’ajudem.

COMPARTIR