“La mare té Alzheimer”. L’impacte causat per aquesta sentència pot ser major o menor segons el coneixement que tingueu de la malaltia, els recursos econòmics, la xarxa familiar i d’amistats amb què compteu i el lloc on viviu pels recursos als quals pugueu accedir.
La manera d’afrontar aquesta notícia per part de la família o l’entorn més proper és clau per donar una resposta ràpida a aquelles necessitats que es van plantejant dia a dia, tant de la persona malalta com les d’aquelles que teniu cura d’ella.
L’Alzheimer, com altres malalties discapacitats, cursen de diferent manera en cada persona, de manera que les necessitats són diferents. No hi ha solucions definitives, la família s’afronta a un seguit de preses de decisions que a la llarga poden incidir tant en la qualitat de vida de la persona malalta com en la vida diària de la família.
Així es presentaran un munt de dubtes a l’hora d’organitzar les cures, els usos del temps i també pot aparèixer la idea d’ingrés a Residència que causa molt estrès a les famílies.
L’assessorament de professionals del sector és de gran ajuda en aquests moments tan difícils per la família. Es realitzen en processos breus (per la necessitat d’immediatesa de resoldre les qüestions pràctiques) i acompanyen les persones implicades a les cures en l’obtenció d’una fotografia clara de la situació actual i real per definir un pla de cures ajustat, tant a la persona com als membres de la família, i en tot cas prendre decisions honestes i coherents.
CUIDANTE
Magda Julià. Psicòloga. Tel. 670 750 270
Cristina Nagore. Terapeuta Ocupacional. Tel. 623 183 348