La Fira Internacional de Ceràmica i Terrissa Argillà Argentona se celebrarà del 6 al 8 de juliol amb la participació d’uns 70 ceramistes d’Europa i del Marroc i amb Romania com a país convidat.
La mostra continua reforçant el canvi de rumb adoptat als darrers anys, consolidant el canvi de dates a principis de juliol per desmarcar-se de la Festa Major – que se celebra del 3 al 6 d’agost – i acomodar-se a l’agenda dels ceramistes, i també per la cerca d’un visitant més interessat en la ceràmica i la terrissa.
Amb les noves directrius, es vol dotar a la fira d’una major qualitat i innovació, que es demostra també en el càntir de l’any. Enguany es torna a confiar en una proposta d’autor, creada en aquesta ocasió per Joan i Pol Croanyes i Carles Bassó, i que presenta com a novetat que comptarà amb dues versions cromàtiques, vermell i negre. La peça s’inspira en les formes geomètriques i ha estat batejada com “cantirmplora”. Se’n produiran 3.000 unitats numerades amb un preu de 23 euros.
Argillà Argentona 2018 comptarà amb una setantena d’artesans i ceramistes procedents d’una desena de països, entre els quals hi ha el Marroc, Rússia, Letònia o l’Argentina, entre d’altres. Cal destacar la presència dels representants francesos, dels quals s’ha subratllat la gran qualitat i alt nivell creatiu de les peces que presentaran a la fira.
Enguany Romania serà el país convidat a l’Argillà Argentona i disposarà d’un espai propi i diferenciat a la plaça de l’Església, on també s’hi ubicarà el punt de venda del càntir de l’any. La ceràmica de la zona romanesa d’Horezu es realitza a mà, fruit dels coneixements i les tècniques artesanals que s’han transmès des de generacions i ha estat declarat Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.
Ceràmica tradicional i creativa actual de Romania. Saló de Pedra. Del 6 al 8 de juliol. Romania és el país convidat de la Fira.
Dissenys i Ceràmica 3D. Casa Gòtica. Del 6 al 22 de juliol. Mostra que ens permet veure les possibilitats que ens brinda la impressió 3D ceràmica. Protopenedès ha produït una sèrie de peces pròpies i de diferents dissenyadors on es poden observar diferents implementacions, resultats, materials i tecnologies.
Enric Mestre: Ceràmiques. Museu del Càntir. Del 6 de juliol al 9 de setembre. Obra ceràmica del pintor i escultor valencià Enric Mestre (Alboraia, 1936) que compta amb una llarga trajectòria i un notable reconeixement, nacional i internacional.