Desenes d’infants participen en l’activitat de presentació del LAC a Mataró

Clack.
580

“I ara com m’ho trec, això?” Ho deia la Paula, de l’escola Anxaneta de Mataró, després de comprovar com el fluid no newtonià que tenia a les mans, complint allò que els monitors del Laboratori d’Aprenentatge Científic (LAC) li havien anunciat, es convertia en sòlid.

Ella va ser una més de les desenes de nois i noies que el passat dissabte 16 de febrer es van apropar a la carpa que el LAC va instal·lar a la plaça Santa Anna de la capital maresmenca per tal de presentar-se en societat. Tal com s’havia explicat, precisament l’objectiu de la convocatòria era estimular la curiositat dels més joves en l’àmbit de la ciència i la tecnologia.

Altres reptes científics en els quals van participar els assistents van ser, per exemple, fer explotar un globus amb una pell de taronja, atès què l’àcid dels cítrics és corrosiu, o observar com un embut de vidre es torna invisible en ser introduït en un vas de precipitats ple d’oli, gràcies al fet que l’oli i el vidre tenen el mateix índex de refracció.

Durant tota la tarda van acudir a la cita desenes de nens i nenes acompanyats dels seus pares, els quals es van informar de les condicions per prendre part del LAC, les activitats del qual van començar l’1 de març en un espai habilitat per l’ocasió al Tecnocampus Mataró-Maresme.

El Laboratori d’Aprenentatge Científic és un espai de lleure per a l’expressió i l’experimentació científico-tecnològiques ubicat al TecnoCampus Mataró-Maresme i destinat a infants i joves de 10 anys a 18 anys. Un projecte pioner a nivell de l’estat espanyol.

Aquesta iniciativa de Clack ha estat mereixedora d’un ajut de finançament del Ministeri d’Economia i Competitivitat concedit per la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) i compta amb el suport de l’Ajuntament de Mataró.

COMPARTIR