Al llarg del 2025, de març a novembre, s’han programat un total de 21 passejades guiades gràcies a les quals es pot conèixer millor el patrimoni natural i cultural del Parc del Montnegre i el Corredor d’aquest espai natural protegit. Totes les sortides, d’una durada d’entre 2,5 i 3,5 hores, estan guiades per experts en la temàtica abordada i es fan bàsicament en cap de setmana als municipis de l’àmbit de l’espai natural protegit. Cal fer inscripció prèvia trucant o escrivint a l’Escola de Natura del Corredor, des d’on s’han elaborat els itineraris.
La primera passejada tindrà lloc el diumenge 23 de març amb la proposta “Estanys i recs de la Tordera”. La seguirà, el diumenge 30 de març, “Històries de vinyes a Arenys de Munt”, una ruta que explorarà el passat vinícola d’aquest municipi. A l’abril, el programa continuarà el dissabte 5 amb “Vulcanisme apagat, el volcà de Sant Corneli”, una passejada per conèixer aquest relleu singular a Fogars de la Selva. L’endemà, el diumenge 6, Mataró acollirà una sortida ornitològica als entorns de les Cinc Sènies. Una setmana després, el dissabte 12 d’abril, serà el torn de “La vall d’Olzinelles”, una ruta a Vallgorguina que permetrà descobrir aquest indret natural ple d’història i biodiversitat. L’últim cap de setmana d’abril inclourà dues propostes més: el dissabte 26, “Passejant entre vinyes a Sant Cebrià”, un recorregut pels paisatges vinícoles de Sant Cebrià de Vallalta, i el diumenge 27, “Els ocells del parc de Can Jalpí”, una passejada per Arenys de Munt centrada en l’observació d’aus.
Entre les propostes, n’hi ha per conèixer la fauna de l’espai natural, com les ratapinyades o les papallones, a més d’alguns dels seus paisatges més genuïns, com ara els boscos, les rouredes i les rieres i fondals. Les passejades suaus i entre vinyes són algunes de les més característiques de la programació d’enguany, així com la descoberta de patrimoni construït del territori vinculat a l’activitat humana del passat, com ara la indústria del glaç.