El Barcelona Maresme Business Club va reunir el passat 11 de novembre una trentena dels principals empresaris de la comarca, per analitzar la situació estratègica del sector turisme a la comarca.
Per al debat, que va tenir lloc a l’Hotel Atenea, es va comptar amb el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig i el president del Gremi d’Hosteleria del Maresme, Santiago Garcia-Nieto.
En l’acte es va analitzar l’evolució dels darrers anys, i els canvis que el Maresme ha experimentat, així com de les perspectives a curt, mig i llarg termini que el sector i els inversionistes veuen en la nostra comarca. L’aposta de la Marca Barcelona-Maresme, la creació del nous hotels, la formació i especialització del comerç, l’aposta educativa, esportiva i de turisme familiar i de sol i platja, són actualment algunes de les apostes que estan funcionant al sector dintre del seu pla estratègic.
Precisament, el sector turístic al Maresme representa un 13% del PIB a Catalunya i es un dels motius pel qual la Generalitat ha tret una línia de finançament per a la renovació hotelera (restauració i modernització de les infraestructures hoteleres)
D’altra banda, com també es va destacar, entre els reptes a treballar estan el posicionament i promoció, que passen també ara per l’àmbit digital on ha crescut enormement la demanda. Alhora, des del club s’han posat a la taula també fórmules que en d’altres països s’estan explotant com ara els condominis de la costa Carib de Colòmbia, o a Brasil, on es pot invertir en habitacions.
A més, un dels majors reptes de la comarca es treballar conjuntament respectant les particularitats de cada població per aconseguir un turisme de qualitat: d’esport, de negoci, de natura i enoturisme, sense renunciar al turisme “low cost”.
El turisme és ara mateix un sector molt potent però alhora fràgil i s’ha de estar atent a les estratègies per conservar-lo, mantenir-lo i obrir-lo a altres mercats com l’asiàtic, sud-americà, indi, Pròxim Orient…