Moviment ciutadà com no se’n veia feia temps. L’organització va apuntar unes 1.600 persones participants, però més enllà de les xifres la bona resposta va quedar constatada en el moment que es van aplegar els manifestants rere la plaça de l’Ajuntament de la capital del Maresme.
La mobilització cívica va estructurar-se en tres columnes diferents, pertanyents als sectors d’educació, sanitat i altres serveis públics. El lema, més clar que l’aigua: ‘Els serveis públics no es venen, es defensen’. L’objectiu de la concentració va ser mobilitzar a la ciutadania per fer un crit d’atenció, segons van assegurar des de la plataforma, “com a única via per fer pressió i provocar el canvi en la societat”.
Durant la tarda de dissabte la manifestació va partir de tres punts diferents de Mataró, amb tres recorreguts que van confluir a la Plaça de les Tereses, des d’on la comitiva va arribar fins la plaça de darrera l’Ajuntament. En aquest punt es va llegir el manifest unitari en defensa dels serveis públics.
La majoria de sindicats de la ciutat així com diverses associacions i el suport d’alguns partits, van donar forma a la mobilització, en la qual no solament van participar persones de Mataró sinó de diferents punts de la comarca. Un paisatge molt ampli en defensa del sector públic, integrat per la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública, CGT, CCOO, La COS, Assemblea Groga del Maresme, CATAC-IAC Ajuntament de Mataró, USTEC, Federació d’Associacions Veïnals de Mataró, Associació de Veïns de Cirera, Associació de Veïns de Peramàs – Esmandies, Assemblea de los Marroquíes, Comitè de treballadors, CATAC de l’Hospital de Mataró, el Moviment Educatiu del Maresme, l’Assemblea Groga o la PAH, entre d’altres.
Tant a la lectura del manifest com a les pancartes i crides van denunciar-se amb contundència les retallades socials i es va carregar amb força contra el frau que està pagant la població. Alhora, es van recordar els aturats de la comarca, “mentre les entitats financeres seguiran acumulant riquesa i les nostres vides estan a crèdit”, com també va assegurar-se.
La crida demanava a la ciutadania que sortís al carrer a manifestar el seu rebuig contra una política de retallades als serveis públics. “La ciutadania ha de poder decidir”, es va afirmar, alhora que es manifestava el desacord contundent contra “les polítiques antisocials i culpar dels problemes a les persones immigrades”. Més consignes, com plantar cara als governs que impulsen les retallades, a la Troika financera i als lobbies.
“No devem, no paguem. Els serveis públics no es venen, es defensen”, es va poder sentir. Tot apunta que aquesta és la línia de sortida d’un moviment que porta empenta.