L’historiador masnoví Joan Muray analitza la mitologia de l’oca en la seva nova obra

2067

El seu anterior treball, Pirata i negrer, ha estat tot un èxit i en el nou llibre estudia i explica als lectors les vinculacions de les oques amb la història, la cultura i les tradicions.

Mitologia de l'oca.Segons explica l’escriptor i historiador, l’interès per les oques se li va despertar després de temps d’observació de fets aïllats, sense relació aparent, que el van atraure fins que, en un moment donat, es va adonar de la connexió existent i el van portar a la realització d’aquest suggerent treball.

La nova obra de Joan Muray (el Masnou, 1945), Mitologia de l’oca, ha estat publicada dins el segell editorial de Vilassar de Mar Katelani i aposta per donar a conèixer el paper i la presència d’aquestes aus en el nostre entorn cultural, descobrint i alhora sorprenent els lectors. Precisament, investigant temes relacionats com El Joc de l’Oca o el que ell considera “mal anomenat Camí de Sant Jaume, el Camí de les Oques salvatges dels Celtes”, Muray va anar creant aquest llibre que tracta els lígurs, adoradors de l’oca sagrada, les oques de la catedral de Barcelona, l’auca o l’astrologia, entre d’altres interessants aspectes que captiven i sorprenen.

En el seu nou treball, l’inquiet historiador i dinamitzador cultural masnoví, deixa al descobert una sèrie d’incògnites que remeten a antigues civilitzacions, a més de casualitats i misteris que tenen a veure amb la mitologia i l’astrologia, i on també descobreix coincidències que conviden els lectors a la reflexió. Per tot això, Muray reivindica en aquest treball el plantejament d’aquests interrogants com a estímul per cercar i descobrir-hi respostes.

Una nova aportació a la cultura que fa amb la seva nova obra aquest interessant autor masnoví.

COMPARTIR