L’atur del Maresme baixa a paràmetres del 2009

Text: Consell Comarcal del Maresme
654

Maig ha estat de nou un mes positiu pel que fa a les dades de desocupació a la comarca. L’atur registrat ha baixat un 3,69% respecte al mes anterior i un 10,54% en comparació al mateix període de 2015. Les dades oficials xifren en 30.140 les persones inscrites als serveis d’ocupació, un volum de persones sense feina que, segons l’anàlisi de l‘Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, no se situava tan baix des del primer trimestre de 2009. Tot i això, el Maresme manté una taxa d’atur per sobre de la provincial i de la catalana.

La reducció de la desocupació durant el passat mes de maig s’ha concentrat en dos terços de la comarca (20 municipis), en canvi s’ha donat un lleuger increment a 8 localitats del Maresme i en dos municipis (Argentona i Santa Susanna) no s’ha detectat cap variació respecte al mes anterior. La comparativa interanual indica que ha baixat l’atur a tots els municipis excepte a Òrrius i Santa Susanna.

En el conjunt de la comarca es comptabilitzen 865 persones menys inscrites als serveis d’ocupació i la taxa d’atur del Maresme es col·loca en el 15,43%, un percentatge que es manté 2 punts per sobre de les mitjanes provincial i catalana. L’anàlisi municipi per municipi evidencia realitats molt diverses. Mentre hi ha poblacions que es mantenen en una taxa d’atur per sobre del 20% (Pineda de Mar i Tordera) n’hi ha que registren percentatges inferiors al 10% (Alella, Cabrera de Mar, Cabrils, Teià i Tiana)

L’anàlisi de les dades del mes de maig apunten que el descens de l’atur ha estat generalitzat en tots els grups d’edat i en tots els sectors econòmics, si bé, com ja és habitual, hi ha diferències de comportament entre el col·lectiu masculí i el femení. La recuperació de l’ocupació té menys incidència entre les dones que són el col·lectiu més castigat per la manca de treball (representen el 54,65% del total de persones demandants de feina a la comarca).  Així, tot i la reducció global de la xifra de demandants en tots els sectors, augmenta lleugerament la xifra de dones aturades a l’agricultura i al SOA (sense ocupació anterior).

COMPARTIR