Les interconnexions a les festes majors d’estiu

Laura Folch.  Psicoteràpia. www.laurafolchsole.com
288

L’estiu ens porta un munt d’oportunitats per connectar amb els demés, i poques són les experiències que encapsulen aquesta efervescència social com les festes majors d’estiu.

I és que aquestes festes són el teló de fons perfecte per al naixement de noves relacions.

Tot i això, darrera de l’alegria i la sovint superficialitat d’aquestes festes, s’amaga un intrigant món de dinàmiques psicològiques que mereix posar-hi atenció.

Les festes majors són microcosmos socials on les interaccions humanes s’acceleren i s’eliminen les barreres que limiten la intimitat. Això ens provoca sentir-nos més lliures per expressar-nos (emocions, desitjos i vulnerabilitats), portant-nos a tenir connexions profundes i significatives, almenys temporalment.

Aquesta barreja de sensació de llibertat, combinada amb la d’eufòria col·lectiva, actua de catalitzador de formació de vincles emocionals intensos, però fugaços.

Des d’una perspectiva psicoterapèutica, aquestes relacions efímeres poden ser vistes com una manifestació de les necessitats bàsiques dels éssers humans de connexió i pertinença.

En un entorn festiu on les preocupacions desapareixen i la diversió és l’objectiu principal, les persones solem buscar amb molta força la validació i efecte dels altres. I és que aquest impuls fonamental de ser vistos, entesos i acceptats pot portar a un comportament extravertit i a una obertura emocional que rarament apareix al nostre dia a dia a l’oficina o al metro.

Tot això sembla molt maco i atraient, però l’efímera naturalesa d’aquestes relacions genera expectatives poc realistes, idealitzar a la persona i una falta de temps per conèixer a l’altre, donant lloc a desil·lusions i decepcions quan la realitat xoca amb la fantasia inicial.

Per tant, ara et toca a tu reflexionar i amb tot això passo a fer-te una pregunta, potser millor que tinguis un cafetó o infusió a mà perquè t’ajudi a reflexionar: Creus que són aquestes connexions superficials únicament una façana per evitar la soledat o satisfer necessitats emocionals momentànies?, o per altra banda representen oportunitats reals pel creixement personal i la connexió humana? Et deixo pensant. Si ho vols, pots donar-me la teva resposta enviant-me un e-mail a: info@laurafolchsole.com.

COMPARTIR