El projecte inclou un nou passeig marítim de 15.000 m2, dissenyat a partir d’un procés de participació ciutadana.
La nova zona comercial, de serveis i oci que amplia i millora el port esportiu de Marina Port Premià, va entrar en funcionament la primera setmana de juliol, després de dos anys d’obres i una inversió de 22 milions d’euros .
Aquesta nova àrea consta de 18.000 metres quadrats de superfície distribuïts en sis edificis modulars, que constitueixen l’espai comercial de l’àmbit de terra. En el seu disseny han primat els criteris d’eficiència i estalvi d’energia per produir el mínim impacte ambiental i visual. Els edificis compten amb una coberta vegetal de baix consum hídric que optimitza la seva climatització. L’objectiu del complex és oferir una experiència única al costat del mar, d’oci, serveis, comerç, restauració i activitat nàutica, amb espais verds i facilitats d’accés.
Conegudes firmes internacionals, nacionals i locals entre les quals figuren Aldi, Burger King, Drim, Veritas, Granier, Un shop, Go & Sushi, La Jijonenca, Offu, Naunet, etc. ja ocupen els primers espais i estan negociant la seva incorporació altres operadors, que van des de les atencions personals a l’alimentació i productes per a la llar i la nàutica.
Per facilitar l’afluència de visitants s’han habilitat 1.000 places d’aparcament, la meitat d’elles subterrànies, i millorat els accessos dels vehicles. Tot això unit a l’oferta nàutica existent fan de Marina Port Premia un dels ports més atractius de Catalunya.
Per l’arribada de turismes, millorant la mobilitat, s’ha habilitat a més una sortida directa des de la carretera N-II, mitjançant la construcció pel concessionari d’una nova rotonda, mentre que, en el cas dels vianants, ara compten amb un nou accés subterrani pel carrer Santiago Rusiñol, sota les vies del tren i la N-II, accessible a les persones amb mobilitat reduïda. Aquest nou accés donarà continuïtat, de forma diàfana i sense obstacles, al nucli urbà de Premià.
El nou espai del port neix amb la vocació de dinamitzar el comerç i l’oferta d’oci, no només de la localitat sinó de tota l’àrea del Maresme. A tan sols 20 minuts de Barcelona, té prop importants poblacions com Premià de Dalt, Masnou, Cabrils, Cabrera de Mar, Vilassar de Mar, Tiana i Mataró, que sumen més de 250.000 habitants.
Un estudi encarregat l’any passat per l’ajuntament de la localitat i la Diputació de Barcelona calculava que el complex generarà un impacte econòmic anual de més de 27 milions d’euros. Així mateix, es preveu la creació de més de 450 llocs de treball directes i 1.200 indirectes.
A més dels evidents efectes econòmics i comercials positius del projecte, aquest busca ser un nou espai de referència social i de cohesió per a la població. Per a això, s’ha construït un nou passeig marítim de 15.000 metres quadrats que alberga un parc infantil, pista de skate, petanca, i un espai per a activitats socials. Aquesta zona, que ha estat dissenyada a partir d’un procés de participació ciutadana continua pel contradic de ponent fins a un mirador amb vistes al mar.
La nova àrea comercial i d’oci de Marina Port Premià complementa d’aquesta manera el port esportiu. Construït el 1972, consta de 554 amarratges (per a vaixells d’entre 9 i 30 metres d’eslora), àrea tècnica de 12.000 metres quadrats i edifici de serveis. La transformació d’aquesta zona ha inclòs el trasllat del Club Nàutic a una nova ubicació al port, davant de la platja, mantenint l’emblemàtic torrassa de l’antic edifici que passarà a ser un espai d’àmbit municipal.
El port esportiu de Premià està gestionat per l’empresa Marina Port Premià S.L. concessionària de l’explotació del port des de l’any 2007.