La realitat augmentada, la nova realitat

Anna Lladó.  Periodista. www.annalladoferrer.com
789

La realitat augmentada cada cop és més present a les nostres vides; amb aplicacions al mòbil, ulleres de realitat virtual o la televisió. Un exemple d’un canal de televisió pioner és The Weather Channel, que ha incorporat aquest tipus de tecnologia als seus programes. La cadena nord-americana especialitzada en meteorologia ofereix la previsió del temps de manera atractiva, innovadora i didàctica. Ha arribat a inundar, virtualment, d’aigua el seu plató per a ajudar als espectadors a entendre els perills que comporten les inundacions o a emetre en directe els efectes devastadors d’un tornado, també virtual.

Durant les darreres eleccions, també hem vist nombrosos exemples de realitat augmentada per a explicar els resultats electorals. Els esports o l’economia són altres camps on els mitjans de comunicació estan experimentant. I cada cop en són més, els que s’apunten a aquesta tendència emergent.

Segons Diogo Queiroz de Andrade, investigador de l’aplicació d’aquest tipus de tecnologia als mitjans, “la realitat augmentada ens permet una experiència immersiva i ens porta al lloc en què es produeixen els fets”. Per la seva banda, Dan Pacheco, professor de la Universitat de Siracusa, als Estats Units, considera que “ajuda a explicar les notícies, aportant context i una millor comprensió del tema que es tracta”.

Tots dos creuen que la realitat augmentada tindrà, en el futur, un paper important en els mitjans de comunicació. És més, segons Queiroz de Andrade, aquest tipus de tecnologia “podria ser habitual en cinc anys”. Considera que es popularitzarà molt ràpid.

COMPARTIR